Bibliozaurul va putea oferi noi lecţii: a primit o donaţie de 12.000 de euro

Există un loc unde nu oamenii aşteaptă autobuzul, ci autobuzul îi aşteaptă pe ei. Într-o mică localitate din Timiş, se află cea mai neobişnuită librărie din ţară. E amenajată în epava unui vechi autobuz. O învăţătoare l-a salvat de la casat, l-a recondiţionat şi l-a umplut cu cărţi pentru copii. Apoi i-a pus şi un nume: Bibliozaurul.

noutati  •  16-12-2023


În orașul cel mare, da. Însă în Fibiș, micuța localitate din Timiș, există un singur autobuz, care are mereu aceiaşi pasageri. Câţiva copii curioşi, pe care i-a condus în lumea cărţilor Mona Vlai. Învăţătoarea lor.

Mona Vlai, învățătoare: Știind că noi nu avem un spaţiu foarte bun pentru bibliotecă, am zis că putem încerca varianta asta. Şi pur şi simplu am făcut o postare pe Facebook despre dorința asta și întrebam oamenii dacă știu vreun loc unde am putea găsi un astfel de autobuz. Și au început să curgă mesajele. Și lumea s-a adunat în jurul acestei idei și uite-ne: suntem în cel mai frumos spațiu de pe pământ. 

Autobuzului aterizat în curtea şcolii din Fibiș i se spune Bibliozaur. În schimbul a 4.000 de lei, a fost salvat de la casare şi a primit o misiune nouă, nobilă. S-a supus liniștit unor lucrări care l-au transformat într-o veritabilă bibliotecă.

Mona Vlai, învățătoare: Deși înăuntru e foarte captivant pentru cei mici, din păcate, de partea exterioară nu ne-am putut ocupa. Se și vede aici. E foarte ruginit în unele locuri, are nevoie de un update să zicem, de o înfrumusețare. Și în momentul în care intră cineva în curtea școlii să zică uau. 

Bibliozaurului i-ar stă bine şi cu o terasă, unde copii să citească sau să urmărească filme proiectate. Deocamdată, este doar un vis. Dar aşa începe totul - visând.

Iar pentru a ajuta la împlinirea visului, Kaufland a donat 12.000 de euro.