Donaţie de 5.000 de euro pentru a implementa proiectul fişei medicale sub forma unui cod QR

Uneori, o clipă face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Clipa aceea în care salvatorul ar da orice să poată şti mai multe despre pacientul pe care îl are în faţă, abia scos dintre fiarele unui maşini sau ale unei motocliclete. Ca să îl poată salva mai repede. E ceva ce există deja în multe ţări - un cod QR pe care îl poartă oricine şi care e, de fapt, o fişă medicală la purtător. Ideea a pornit din comunitatea motocicliştilor. Primii care ar avea nevoie de acest cod.

noutati  •  22-12-2023


"Numele meu este Alexandra Catalina, sunt motociclista. Sunt mama de copil, sunt asistent la serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov", spune Alexandra Cătălina. "Sunt manager de proiect in viata de zi cu zi, inginer de formaţie", spune Bogdan Voicu. "Numele meu este Mihaela. Sunt presedinta asociatiei femeilor motocicliste din Romania. În viaţa privată, economist", spune Mihaela. "Mihai Cioca sunt, presedinte Free Riders, un club moto infiintat in 2010 din pasiune", spune Mihai Cioca. Poveşti diferite, aceeaşi pasiune şi acelaşi scop. Să îşi unească vocea, şi motoarele, pentru o schimbare. Să creeze propriul Ajuteu pentru viaţă. Faceţi cunoştinţă cu motocicliştii şi motociclistele României. Aşa cum nu i-aţi mai văzut până acum.

"Suntem si noi oameni, ni se spunea candva ca suntem donatori de organe. Chiar tinem la organele noastre. Fiecare acasa are o familie, o meserie, este un cetatean normal. Nu suntem teribilisti, am trecut de varsta aceea", a declarat Mihai Cioca. "Intotdeauna cand se vorbeste despre motociclete, primul lucru la care se gandeste omul este mama cu adrenalina, cu viteza, cu din alea. Nu! Am sot si copil acasa si familie si adrenalina nu este ceea ce caut", a declarat Alexandra Cătălina. Ceea ce caută, de fapt, sunt clipe ca acestea. De libertate. De pace. Şi de solidaritate. Pe două roţi eşti singur, dar niciodată singur la drum. "Fiecare club moto este o fratie. Am frati in club si suntem de mai bine de 10 ani impreuna, ne cunoastem foarte bine. Vacante impreuna, sarbatori impreuna, este o fratie sau mai mult de atat", a declarat Mihai Cioca. "Păi cred ca suntem ca o familie. Şi oricand avem probleme, ne putem baza pe cei din comunitatea noastra. Motociclistii promoveaza, sunt recunoscuti pentru acest spirit de comunitate inchegata in care se sustin", a declarat Mihaela.

"Puterea lui Ajut Eu face ca noi sa fim aici. Face ca gandul nostru sa se intalneasca cu platforma si cu resursele voastre si ca lucrul acesta sa se intample si sa ajute mai departe oameni", a declarat Alexandra Cătălina. "Ajutorul trebuie sa fie reciproc, noi sa ne dam toata energia pentru a implementa astfel de sisteme si autoritatile publice sa ne auda, sa le perceapa, sa le inteleaga si sa vina in sprijinul nostru", a declarat Mihai Cioca

Pentru cazul lor, WIMA Romania a donat 5.000 de euro.