Lecție de viață la 13 ani! Nicole își dorește să poată merge, fără să mai depindă de mama ei

Când ai numai 13 ani şi fiecare pas este o luptă, dar găseşti forţa să zâmbeşti, te numeşti învingător. Aşa este Nicole, o fetiţă care a schimbat prea devreme jocul cu durerea. "Am învăţat din asta să fiu un om mai bun", ne-a mărturisit cu zâmbetul pe buze.

video  •  13-12-2019


"Suferinţa m-a făcut un om mai bun"

Sunt cuvintele unui copil care a strâns mai multe operaţii decât ani de viaţă. O lecţie de curaj şi un imbold să spunem AJUT EU.

Uneori, merita sa strabati o jumatate de tara, pana la Sighet, ca sa cunosti un astfel de copil. La cei 13 ani ai sai, e un model pentru multi oameni mari. O combinatie de fragilitate si forta cum rar iti e dat sa vezi.

Asa e Nicole, fata care a adunat mai multe operatii decat ani de viata. S-a nascut cu multiple tumori la ambele picioare si doar dupa 15 interventii reuseste sa mearga asa cum o vedeti.

Pentru ea, fiecare drum pana la scoala si inapoi, acasa, e ca si cum ar urca un varf de munte. In ziua in care am intalnit-o, masina mamei era stricata. Un chin necesar care, pe ele, le-a unit si mai tare printr-un cordon invizibil.

Privind in urma, mama nu se plange insa ca ar fi fost ceva greu. Poate ca a avut febra musculara la maini, dar asta a facut-o mai puternica. Poate ca i-au aparut mai multe riduri si cearcane. Dar i-au crescut si aripi de mandrie, ca ea e mama lui Nicole.

De la 2 ani, Nicole a stat mai mult prin spitale. În ţară, apoi în Germania şi Austria. Copila nu şi-a cunoscut niciodată tatăl. Familie înseamnă doar ea si mama. Doua inimi care bat, permanent, in acelasi ritm.

În urmă cu zece ani, copila a fost diagnosticată şi cu o boală gravă la rinichi, iar în timpul operaţiei, medicii i-au secţionat 2 nervi. O greşeală care i-a complicat si mai tare viata.

Nu va putea face niciodata transplant. In schimb, e foarte important sa mai faca o operatie la picior. Daca mama va reusi, din venitul ei de numai 2 mii de lei pe luna, sa stranga 10 mii de euro.