Rose Marie Bitoncea, copilul care ține loc de mamă! S-a maturizat mai repede decât trebuia însă inima ei plină de iubire o ajută să treacă peste orice

Rose Marie Bitonce este o adolescență în clasa a-VIII-a cu rezultate foarte bune la învățătură.

video  •  01-12-2019


Materiile ei preferate sunt tehnologia și biologia la care merge și la olimpiade. A fost diagnosticată cu scolioză în clasa a-V-a și este nevoită să meargă la kinetoterapie pentru a ține boală sub control.

Mama, Dudica Bitoncea Mădălina în vârstă de 43 ani, suferă de miastenia gravis, o boală autoimună la care tratamentul nu își face efectul întotdeauna. Nu se poate deplasa singură, trebuie să fie cineva cu ea în permanentă. Tatăl, Dudica Bitoncea Ion, în vârstă de 49 de ani, lucrează ca jandarm în municipiul Ploiești și face naveta zi de zi.

"Tatăl meu fiind jandarm, nu stă mult timp pe acasă. Și eu cum rămân singură cu mama, ea nu poate să gătească", povestea cu ochii înlăcrimați Rose Marie. 

Rose Marie a apărut în viaţa ei ca o salvare. Este copilul ei special pe care nu l-a ţinut niciodată în braţe dar care a devenit, între timp, mâinile şi picioarele ei. Fetiţa, aşa şi-a cunoscut mama. Şi nu i s-a părut niciodată că e ceva neobișnuit să gătească ea sau să plece în grabă, la piaţă, în timp ce mama rămânea acasă, plângând pe furiş. Griji prea mari au apăsat nefiresc de devreme pe umerii ei mici. Dar asta a călit-o şi a făcut-o puternică.

Tot ce face, face pentru mama ei. Şi cu ea împarte tot - poveşti, timp, zâmbete. E acolo când mama cade, şi o ridică. Practic, rolurile s-au inversat. Vai de părintele care nu ascultă de copil, spune mama, în glumă.

Rose visează să zboare. Să vadă măcar odată cum arată norii de sus, să-i fotografieze dintr-un avion. Prin desene şi fotografii, ceasta exprimă, cel mai bine, tot ceea ce simte. Toate lacrimile pe care n-a reuşit să le verse în aceşti ani şi toată neliniştea din sufletul ei mic, de copil.

Ea se simte cel mai bine când îi face poze lui Paşa, motanul care îi aduce linişte şi zâmbete. De mică a fost atrasă de animale. Tot ce găsea pe stradă, aduce acasa. Inclusiv şopârle. Aşa că a decis - se va face medic veterinar. Rose Marie e convinsă că ea a venit pe lume ca să fie de ajutor altora, să mângâie acolo unde doare, să aducă bucurie acolo unde e suferinţă. Şi, în general, să facă lucruri pentru alţii, nu pentru ea.

Şi-ar dori să îşi poată surprinde şi mama cu mâncare mai bună şi reţete sofisticate, pe care încearcă să le înveţe de la televizor. A „furat" aşa, cu privirea, câteva reţete dar n-a fost prea mulţumită de rezultat. Cea mai gustoasă mâncare rămâne, deocamdată, tot cea pe care o desenează. Până la marea performanţă din bucătărie, e nevoie de mult exerciţiu şi multe ingrediente sacrificate, de dragul artei gastronomice.

„Mă uit la Chefi la cuțite și mi se pare o emisiune destul de interesantă pentru cp aflu rețete noi, văd poveștile altora de viață și efectiv mă atrage. Cel mai mult îmi place de chef Bontea”, a spus Rose. 

Una dintre dorințe i-a fost îndeplinită. Chef Sorin Bontea i-a transmis un mesaj direct din Asia în care a sfătuit-o să aibă încredere în ea și să nu renunțe la visul ei. De asemenea, Chef Scărlătescu a veni în platou, alături de Rose și i-a oferit un șorț de la el, o carte de rețete, din partea lui Chef Dumitrescu, și o invitație din partea lui Bontea în platoul emisiunii Chef la cuțite pentru a găti alături de ei.