Simona Gherghe a făcut un gest emoționant! Și-a donat racheta de tenis lui Remus, un copil cu afecțiuni cardiace! Visul lui este să facă performanțe în tenis și să o întâlnească pe Simona Halep

Viaţă, luptă, speranţă. Sunt primele cuvinte pe care le-a învăţat Remus Dumitrescu imediat după ce a venit pe lume.

video  •  01-12-2019


Nu ştia el exact ce înseamnă, dar aceste cuvinte l-au ajutat, cu siguranţă, să treacă primul mare test de supravieţuire.

Elev în clasa a V-a la, este un copil încercat de mic de afecțiunile cardiace de care suferă. Este diagnosticat cu MMC, defect septal atrial nerestrictiv, atrezie de vâlvă pulmonară, dilatație anevrismala de aorta etc, a avut parte de șase operații, ultima fiind anul trecut la Centrele ARES din Bucureşti cu echipa multidisciplinară de medici români și greci.

Starea lui este bună, însă are interdicție să facă sport, mai puțin tenis. Își dorește că mama să îl înscrie la tenis însă financiar nu face față singură și la cheltuielile cu sora lui și cu el.

În 13 ani de viaţă, Remus a fost operat pe cord deschis de patru ori. Patru operaţii ca nişte lecţii de viaţă pe care băiatul i le-a dat, de fiecare dată, mamei. Speranta cea mai mare a apărut după operaţia de anul trecut, făcută în premieră la noi ţară. Atunci medicii i-au dat două veşti bune - intervenţia a fost un succes, iar baiatul va putea să facă sport, chiar dacă nu de performanţă.

Îndrăzneşte să viseze, pentru că cei curajoşi şi puternici ca el şi-au câştigat acest drept. Se vede deja pe terenul de tenis, aplaudat de mii de fani, printre care cei mai înfocati vor fi, evident, Antonia, sora mai mică, şi mama. Dorinţa rămâne, deci, pe lista "de îndeplinit". Acolo unde a notat și numele celor pe care ar vrea să îi întâlnească - Simona Halep şi Dorian Popa.

La cei 13 ani, Remus are visuri mici şi planuri mari de viitor. Ştie mai bine decât oricine ce înseamnă lupta pentru viaţă. Cu fiecare victorie s-a mai călit puţin şi a înţeles că singurele dorinţe care nu se îndeplinesc sunt cele la care nu îndrăzneşti să te gândeşti. Remus crede în miracole colorate pe o coală de hârtie.

Pasionat de tenis, i-a atras atenția Simonei Gherghe, cunoscută pentru că este mare fană a tenisului. Aceasta i-a oferit o mare bucurie lui Remus, oferindu-i racheta ei de tenis pentru a exersa și pentru a-și îndeplini visul, acela de a face performanță.