Dacă ar fi să vă spun o poveste impresionantă de viață, m-aș gândi imediat la Mircea, un tânăr de 24 de ani care își dorește foarte mult să devină asistent medical, dar pe care, din păcate, problemele lui de sănătate îl împiedică.

Viața nu îi este ușoară deloc acestui băiat, de altfel niciodată nu i-a fost. Încă de mic a trecut prin situații greu de imaginat. A fost abandonat de părinți, iar de la naștere a stat la incubator o perioadă destul de îndelungată. Până la vârsta de 6 ani a depins de aparatele unui spital din Timișoara, iar după această perioadă dificilă, Mircea a fost primit de o familie iubitoare.

Părea că viața a început să fie mai bună, dar din păcate greutățile s-au înmulțit. După ce a împlinit 10 ani, părinții maternali s-au îmbolnăvit și nu au mai putut avea grijă de el. Așa a ajuns într-un centru de plasament, unde a rămas până când a împlinit vârsta de 18 ani, moment în care a fost transferat la un centru social pentru adulți unde se află și azi.

Viața pur și simplu i-a frânt inima... De ani de zile, Mircea speră doar că într-o zi suferința îl va părăsi, iar visul său va deveni realitate. Când am spus că inima îi este frântă, nu a fost doar o metaforă. Mircea are numeroase malformații cardiace: insuficiență mitrală severă, defect septal intraatrial, atrofiere ventriculară stângă.

Anul acesta, în iulie, tânărul a fost operat, dar medicul e rezervat cu privire la reușita intervenției. Din această cauză, i-a recomandat să apeleze urgent la un spital din Turcia pentru o nouă operație.

Este inscris la scoala postliceală sanitară Pestalozzi din sibiu specializarea - asistent medical, in acest moment nu isi mai poate achita cursurile a caror valaoare pentru 3 ani de studi se ridica la peste 25000 ron.   Locuieste    intr-un  centru social pentru persoane fara adăpost, ar fi ideal ca cineva din Sibiu sa poata sa I ofere o cazare pentru perioada studiilor .
Povestea lui ar putea fi un model pentru cei care peste ani ar avea ocazia sa  o afle dar pentru ca acest lucru sa se intample trebuie sa fie sustinut financiar .
Toate cele relatate pot fi  sustinute prin documente  justificative.
 

Ajut eu! Donează prin card! 0 Persoane care vor să ajute: 0
Ajută la împlinirea acestei dorințe! Orice gest poate transforma acest vis în realitate.
Numele este obligatoriu
E-mail-ul este obligatoriu
Telefonul este obligatoriu
Mesajul este obligatoriu
Mesajul nu trebuie să depășească 300 de caractere
Trebuie să fii de acord cu regulamentul concursului