Buna ziua! Eu sunt Jenica și vă scriu pentru a îndeplini dorința fetei mele – Angelica Bogdan, de a reuși să ajungă la munte. În urma mai multor probleme de sănătate, ea a rămas cu un picior paralizat și se deplasează într-un scaun cu rotile. 

Angelica are 45 de ani, și-a pierdut locul de muncă în urma problemelor de sănătate, astfel că acum trăim din pensia de invaliditate și salariul de însoțitor, venituri care de abia ne ajung pentru traiul de zi cu zi.

Angelica iubește natura și sportul, participă la competiții sportive pentru persoane cu dizabilități locomotorii și își dorește să rămână în continuare o persoană activă.

Și-ar dori o excursie de 2-3 zile la munte (cu însoțitor) unde nu a mai ajuns de când era mică. Fiind din Galați, pentru ea ar fi ușor să se deplaseze cu trenul (are bilete gratuite) în județul Brașov. Va avea nevoie și de transfer de la gară la cazare și de cazare pe durata șederii. Spațiul de cazare ar trebui sa fie accesibilizat, ideal la parter. 

Angelica s-a adaptat la viața de persoană cu dizabilități și s-a înscris la facultate. A absolvit facultatea de sociologie la Galați și un program de master la distanta la Sibiu, la Universitatea Lucian Blaga, printr-un proiect pilot “Educație pentru persoane cu dizabilități”, iar apoi a profesat în domeniul protecției muncii.

Acum nu mai lucrează, e pensionată pe caz de boală, venitul ei fiind foarte mic. Și-ar dori să poată lucra din nou, dar nu și-a mai găsit un job la care sa poată lucra de acasă. A participat la mai multe competiții sportivepentru persoane cu dizabilități (atletism, biliard, aruncare cu sulița, alergare pe pistă s.a.), cele mai recente -participare în mai 2023 la Maratonul Brașov la proba de 500 m pentru persoane cu dizabilități și la biliard, în București.

Nu se laudă cu premii câștigate, dar experiențele trăite sunt neprețuite pentru ea. La Universitatea de la Sibiu șila competiții ajungea urcându-se singură în tren, însă totul se întâmpla în aceeași zi, pentru că seara revenea cu trenul acasă. Angela își dorește un dispozitiv “handbike electric” pentru căruciorul rulant care să o ajute la urcatul bordurilor și deplasării independente cu mijloacele de transport în comun în orașul Galați. Orice ajutor pentru aceasta achizitie este binevenit. 

Multumesc si va doresc sanatate!

Ajut eu! Donează prin card! 0 Persoane care vor să ajute: 0
Ajută la împlinirea acestei dorințe! Orice gest poate transforma acest vis în realitate.
Numele este obligatoriu
E-mail-ul este obligatoriu
Telefonul este obligatoriu
Mesajul este obligatoriu
Mesajul nu trebuie să depășească 300 de caractere
Trebuie să fii de acord cu regulamentul concursului