S-a născut cu o malformație care nu i-a lăsat piciorul să mai crească, iar acum, la 17 ani, Ionuț Merlă merge la școală cu cârjele, dar îi este destul de greu să se miște. Nu îi place să meargă în căruț și speră că nu o va face niciodată. Și asta pentru că este o fire independentă și își dorește să își păstreze independența pe care a câștigat-o crezând în el. De acasă și până la școală are 1,5 km de mers însă, în fiecare dimineață, mama îl ajuta să ajungă până la taxi, îi duce ghiozdanul până la școală, apoi merge să îl ia de la școală tot cu taxiul. Și-ar dori să meargă din nou pe propriile picioare până la școală, pe jos, așa cum făcea cu protezele vechi. De multe ori, pentru că mergea lent, rata autobuzul care îl ducea la școală, dar nu îi prea păsa. Se bucura de drum și de mersul pe jos în fiecare zi, cu toate că obosea destul de repede. De 7 luni de la operație duce dorul mersului și abia așteaptă să calce cu ambele picioare pe pământ, chiar dacă un picior va fi artificial.

A învățat foarte bine dintotdeauna și își dorește să fie contabil într-o bună zi și, de ce nu, să studieze contabilitatea la ASE. Are premii peste premii, câștigate la competiții naționale în limba engleză, dar și la școala pentru rezultate foarte bune la învățătură: clasa a VIII-a – premiul al II-lea, clasa a IX-a C –premiul I, (an 2021-2022, media 9,35) , clasa a X-a C (an 2022-2023 – media 9,39). Este elev în clasa a XI-a la Colegiul Economic din Buzău, iar cea mai mare dorința a lui este să meargă din nou singur.

Ionuț are nevoie de o proteză personalizată, dar și de un elevator pentru blocul de 3 etaje în care locuiește. Astfel ar putea să meargă singur și mama nu ar mai trebui să-l care în brațe, zilnic, 3 etaje.

Ajut eu! Donează prin card! 4 Persoane care vor să ajute: 4
Ajută la împlinirea acestei dorințe! Orice gest poate transforma acest vis în realitate.
Numele este obligatoriu
E-mail-ul este obligatoriu
Telefonul este obligatoriu
Mesajul este obligatoriu
Mesajul nu trebuie să depășească 300 de caractere
Trebuie să fii de acord cu regulamentul concursului