<p>Lucian Butnaru iubește gustul cafelei de când era student. Problemele cu greutatea l-au dus cătrediete personalizate și renunțarea la dulce și laptele din cafea. De atunci a început dragostea lui pentrucafeaua preparată acasă. Și nu oricum, ci cu aparate profesionale. Și-a exersat talentul de preparator de cafea mărind cu lupa fiecare detaliu. Și asta pentru că mai vedeparțial, și doar cu ochiul stâng (20%). Visul sau de a avea propria cafenea socială a devenit posibil cu o finanțare nerambursabilă de 100.000 de Euro în 2020. Astăzi, are 5 angajați în cafeneaua socială deschisă la Cluj, majoritatea tineri cu dizabilități. Însălucrurile ar merge mult mai bine, dacă și-ar mai permite cel puțin un angajat nou.</p>
<p>De asemenea, și-ar dori să își extindă afacerea cu produse de patiserie și sucuri fresh de fructe, dar ar vrea și să-și extindă oferta de produse pe bază de cafea. Însă, pentru cele din urmă dorințe, Lucian are nevoie de două aparate profesionale: unul pentru spumarea laptelui și un storcător de fructe, ambele gândite pentru industria HORECA, în sensul că reduc risipa și sunt economice.</p>