Adrian, un român din diaspora, strânge donații pe care le trimite în țară și are un singur vis: să-i poată mulţumi lui Hagi
Campania Ajut Eu are ecouri şi-n Diaspora. În ţara românilor cu inimă mare, supranumită Ro-omenia. Sute de voluntari din toată Europa îşi dau mâna ca să ajute. Strâng donaţii şi trimit pachete în România, spre copiii unde Moş Crăciun vine mai rar. Astăzi cunoaştem unul dintre aceşti români. E tată, voluntar, antreprenor şi mare fan al unei legende a fotbalului românesc: Gheorghe Hagi. Iată încă o poveste care ne inspiră să spunem Ajut Eu.
noutati • 11-12-2020
Bun venit în Ro-omenia. O ţară fără graniţe, cu oameni inimoşi, care trăiesc după o lege simplă: să dăruieşti şi să ajuţi.
E o ţară mare cât toată Europa, iar astăzi ne aflăm într-un mic colţ al ei, în Spania. Unde o mână de voluntari tocmai împachetează 100 de cadouri care vor ajunge în România. Pentru 100 de copii şi de bunici, va fi o bucurie nesperată înainte de Crăciun.
Adrian Anton: De câte ori mergem în România, căutăm şi vizităm copilaşi, mergem pe la case de copii să vedem unde este nevoie...
El este Adrian Anton şi are ajutoare de nădejde. Băieţii lui şi încă un voluntar român, care a trecut marea, din Italia, pentru a le fi alături.
Aurel, voluntar: Îţi dă o bucurie sufletească enormă. Acel zâmbet de copil nevinovat când primeste pachetul e un lucru foarte frumos.
Copiii nu uită zilele cu cadouri. Pentru că primesc, pe lângă daruri, şi-un semn că cineva, la mii de kilometri, s-a gândit la ei. Adrian ştie cum este să porneşti de jos.
De la cules struguri, la patron de firmă de transport
Adrian Anton: Eu am venit în Spania în urmă cu 15 ani, aveam 20 de ani. Am lucrat în construcţii, am lucrat diferite meserii, am fost şi la cules de struguri, am lucrat şi la montat de schele în fabrici, după care m-am făcut şofer. Am făcut o afacere din asta.
Astăzi, conduce în Tarragona o firmă de transport cu 20 de angajaţi din toate colţurile lumii.
Printre sarcinile de serviciu, îşi face timp şi să ajute. E parte dintr-o reţea de voluntari români cu ramificaţii pe tot continentul. Împreună, trimit ajutoare în România, oferă găzduire pro-bono şi îndrumă imigranţii care încep aici o viaţă nouă. O misiune în care Adrian şi-a atras şi cei doi băieţi.
Adrian Anton: Eu in Romania i-am dus sa viziteze case de copii, sa vada si ei ce inseamna saracia si cum traiesc alti copii in comparatie cu ei.
Visează la o nouă întâlnire cu Hagi
În casa lor din Spania, copiii cresc cu România în gând. Şi învaţă să-i iubească legendele.
Pentru Adrian, Hagi e una dintre cele mai frumoase amintiri din România. Avea şase ani când l-a întâlnit întâmplător.
Adrian Anton: Eu eram cu tata la lucru, era într-o sâmbătă şi l-am cunoscut. Dar eram foarte mic. Pentru mine ar fi o dorinţă să îl cunosc, sau măcar un tricou semnat de Hagi.
Reporter: Dacă l-ai avea în faţă, ce i-ai spune lui Hagi?
Adrian Anton:Că îl iubim cu toţii, că a fost un om extraordinar pentru fotbalul românesc, că este legenda fotbalului nostru şi l-aş felicita pentru toată cariera lui. Şi nu numai pentru cariera de jucător, ci pentru că a înfiinţat clubul şi duce fotbalul românesc într-o direcţie de disciplină. L-aş strânge în braţe. Pentru mine a fost un idol.
E singura dorinţă a unui om obişnuit să ajute. Să-i poată mulţumi lui Hagi. Şi ar mai fi ceva: Adrian visează să crească Ro-omenia, să convingă cât mai mulţi români să facă voluntariat, să dăruiască, să salveze. Pe scurt, să spună Ajut eu.