Ajut eu! Viața Jenicai Hancu, viata bate filmul: Primeam de mancare numai paine uscata, cateodata chiar mucegaita

La vârstă de 19 ani, Jenica Hâncu și-a întâlnit dragostea, un bărbat de 32 de ani cu care lucra împreună într-un depozit de fructe. După 7 luni de relație amoroasă, Jenica a rămas însărcianata cu primul lor copil, Luis Havier. Dat fiind acest lucru, amândoi au decis să se căsătorească.

video  •  01-12-2019


La aproximativ jumătate de an de la nașterea primului copil, Jenica a rămas însărcinată cu cel de-al doilea băiat, Dennis Leonel. După acesta veste, soțul Jenicai a venit cu propunerea de a se mută în Ecuador, cu promisiunea unor acte legale astfel încât mama să își poată crește acolo copii, și a faptului că tot ce vor câștigă va fi investit în copii.

Totul părea un vis frumos până când s-a transfortat în cel mai mare coșmar. Tatăl copiilor și-a ținut promisiunea doar pe jumătate, actele au expirat în 2 ani de zile, iar expresia " investim în copii" era doar ceva fictiv.

Cei 4 locuiau împreună cu mama tatălui și împreună cu fosta lui soție și fața pe care o avea din fosta căsătorie. După expirarea actelor toată lumea o trata drept o "ilegală" și nimeni nu o mai ajută cu nimic. Vecinii, milostivi, îi mai aduceau câte o farfurie de mâncare pentru a-și putea hrăni cei doi copilași. Bunica copiilor, cea care se presupune că ar trebui să își iubească și răsfețe nepoții, ascundea toată mâncarea când aceștia veneau în casă dânsei și le dădea să mănâncă numai pâine uscată, câteodată chiar mucegăită, cu cafea. Toată presupusă familie îi spunea că este "o ilegală" și să plece înapoi în țară ei.

Jenica, disperată, l-a dat în judecată si a luptat eroic timp de 5 ani de zile pentru custodia copiilor. Pe parcursul acestor 5 ani, datorită faptului că s-a lăsat păcălita de soț că totul va fi bine, a rămas însărcinată cu cel de-al treilea copil, o fetiță pe nume Mishel. Această sarcină i-a luat prin surprindere pe cei doi iar soțul dânsei a spus că nu vrea copilul, să facă avort. Deoarece Jenica a refuzat să facă avort, a dus la termen sarcină și a născut-o pe Mishel.

Pe parcursul ultimilor 2 ani, femeia cumpăra carne din piață, făcea grătar și vindea pe marginea străzii pentru a putea hrănii copiii. Tatăl le dădea doar 10 dolari pe săptămâna, bani cu care abia putea să hrănească un singur copil.

Tatăl se purta mizerabil cu cei 2 băieți, îi pedepsea băgându-i sub dus rece. Datorită acestei situații, Dennis avea frică să spună că vrea la baie așa că făcea pe el. Soacra acesteia, pentru"învață" copilul să meargă la toaletă îl ducea în baie, și sub dușul rece îl frecă pe corp cu burete din paie. Toate aceste evenimente au adus-o pe Jenica la disperare și a avut 3 tentative de sinucidere. Din fericire, nu au fost duse la bun sfârșit și cu ajutorul terapiilor cu psiholog și psihiatru a reușit să depășească acele momenete.

Bărbatul a agresat-o o singură data, beat fiind, i-a dat o palmă. În schimb, ani de zile auzea aceeași frază, la nesfasit: "Tu să taci că ești o ilegala și dacă nu taci o să te omor și te îngrop în grădină pentru că nimeni nu îți va caută corpul".

Din fericire, cu toți acești ani de luptă continuă în propriul coșmar, a câștigat custodia tuturor celor 3 copii, și ajutată de Ambasada României din Lima, Peru, a reușit să se întoarcă în țară.

În primele 3-4 luni a locuit în casă fratelui ei, de unde a fost data afară datorită unor acuzații aduse copiilor ei, care ar fi stricat o clanța de la ușă, lucru care această spune că nu este adevărat. O saptămân au locuit la bunica ei, urmând că pentru 4 ani să stea în casă unor cunoștințe unde plăteau doar utilitățile. După 4 ani de zile, proprietarul a vândul acea locuință și Jenica a fost obligată să se mute iar în actualul cămin. 

Pentru că lucrurile nu puțeau merge bine nici aici, a intrat în conflinct și cu fratele ei, care i-a promit că împart pământul și vor construi o casă împreună. Lucrurile s-au schimbat, acesta a refuzat să mai continue lucrările și astfel mama copiilor a pierdut o sumă considerabilă de bani.

A cerut ajutorul primarului care a spus că o va ajută să își recupereze partea din bani dacă îl va vota că și primar la alegeri. Lucru zis și făcut din partea ei, Jenica și-a respectat promisiunea, în schimb primarul dup ace s-a văzut cu votul s-a spălat pe mâini și s-a făcut că nu mai știe despre ce este vorba. 

Veniturile familiei sunt modeste, mamă reușește cu greu să își întrețină cei 3 copii cu cei 1200 lei care reprezintă alocațiile copiilor și ajutorul social. Tatăl nu îi susține financiar; după divorț el a rămas în Ecuador. 

Cu toate că situația materială este una precară, copiii frecventează cursurile școlii din sat și au rezultate foarte bune.