Ajutorul primit de Angelo, adolescentul nevăzător care este as în programare

Angelo este un adolescent nevăzător, campion la escaladă şi as al programării. Merge la liceu, escaladează ziduri şi obstacole pe care nu le vede, dar le simte. Şi visează să dezvolte o tehnologie prin care să ajute şi alţi copii care nu văd.

noutati  •  02-12-2021


Tastează non-stop, creează jocuri şi încearcă să aducă lumină în jurul lui. Şi face asta... din întuneric. Angelo e astăzi un adolescent independent, deşi a avut o copilărie complicată. Cunoaşte pe de rost culoarele liceului şi camerele casei sale. Şi-i e de ajuns, într-un loc nou, ca cineva să îi descrie spaţiul, pentru a se orienta. î

La escaladă e a doua casă a lui Angelo. Locul unde se simte liber, unde fiecare pas în sus e o victorie şi fiecare cădere - o şansă să o ia de la capăt, mai puternic. La escaladă, Angelo a învăţat că poate să se ridice sus de tot. Aşa a ajuns campion. A câştigat medalia de bronz pentru escaladă, la cupa mondială din Austria. Acum se pregăteşte pentru campionatul mondial din 2023. Visul lui Angelo este să transforme România într-un loc mai accesibil pentru cei ca el, prin aplicaţii speciale.

Angelo Simionescu: "O să vreau să fac o aplicaţie pentru nevăzători care să scaneze tot panoul cu culorile disponibile şi ea să-ţi dea indicaţii în cască. Ajutorul pe care l-am primit de la România înseamnă enorm pentru mine, şi o sa încerc să ajut România cu tot ce pot."

Pentru a ajuta la împlinirea visului, Radu Filip, director de achiziţii Altex, i-a adus lui Angelo un laptop şi un telefon. Băiatul spune că primul lucru pe care vrea să îl facă acum este să îşi creeze un canal de YouTube prin care să aducă oamenii cu probleme de vedere împreună.