Alex Pîrvu a învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată: "Îmi place foarte tare răsăritul soarelui"

Vede doar lumina şi simte prin muzică. E povestea unui adolescent cu o voce de aur şi cu o voinţă de fier. Se numeşte Alex Pîrvu şi, de ziua lui, are nevoie să îi facem cadou independenţa, adică o pereche de ochelari pentru nevăzători care să-l ghideze. Îi putem face o bucurie şi lui Alex spunând Ajut Eu.

noutati  •  22-12-2020


Tu pentru cine trăieşti? Pentru muzică? 

Da. Clar pentru muzică. 

Alex Pîrvu: Eu sunt Alex, am 17 ani. Sunt la Dinu Lipatti din clasa I. Mă consider un adolescent plin de viaţă şi dornic sa realizez lucruri frumoase. 

E frumoasă lumea lui Alex. Plină de viaţă, de muzică... şi de lumină. 

Alex Pîrvu: Îmi place foarte tare răsăritul soarelui. Când mă trezesc, trag jaluzeaua şi văd că este soare afară, sunt atât de fericiti, incredibil de fericit sunt. 

Şi ce vezi? 

Efectiv o lumină foarte puternică. Şi doar atât. 

Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: La vârsta de două luni şi jumătate am conştientizat că nu sesizează când intru în cameră, întorcea capul doar după sunete. 

Alex Pîrvu: N-a fost uşor pentru nimeni. Nici pentru mine, nici pentru ai mei, pentru nimeni. Dar clar a fost totul peste aşteptări. Pentru mine viaţa a decurs destul de normal. Într-o normalitate uluitoare până acum. 

Alex Pîrvu a învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată 

Pentru că Alex s-a ambiţionat să ducă o viaţă normală. A învăţat pe de rost, pe pipăite, lumea pe care nu a văzut-o niciodată. 

Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: Pasul într-o şcoală normală nu l-a ţinut pentru faptul că sistemul de învăţământ este foarte OK la noi. Pasul l-a ţinut pentru faptul că am fost noi ca familie în spate. Fiecare avea câte o atribuţie. Eu română, soţul matematică şi fizică, bunica geografie şi biologie.. adică fiecare aveam câte ceva de făcut. 

A decoperit muzica la patru ani.

Publicul l-a descoperit pe el la 10 ani, când, pe scena Next Star, a ridicat sala în picioare. 

Alex Pîrvu: Nu m-am aşteptat niciodată să mă îndrăgească lumea şi, după, am căpătat foarte multa încredere. 

Alex e uşor de îndrăgit. Pentru că nu se plânge niciodată şi pentru că trăieşte cu inima deschisă. 

Cum este să fiţi mama lui Alex?

Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: Greu, frumos şi în acelaşi timp o super împlinire. Minunat! Mă simt super împlinită să spun că sunt mama lui Alex Pîrvu. 

V-a zis vreodată ce vrea cel mai mult şi cel mai mult să vadă?

Mădălina Pîrvu, mama lui Alex Pîrvu: Probabil, având în vedere că este fascinat de feţele umane, probabil că şi-ar dori să ne vedem faţă în faţă.

O genă necunoscută îl ţine deocamdată la limita dintre lumină şi întuneric. Dar tehnologia îl ţine conectat cu lumea de afară. 

Şi-ar putea câştiga şi mai multă independenţă, cu ajutorul unor ochelari inteligenţi, care să îl ghideze. E visul lui Alex - să păşească într-o zi singur, pe uşa facultăţii, la Conservator, şi apoi pe o mare scenă.