Alexandru Tăbuică a devenit cel mai bun călăreț din țară, fără să aibă un cal al lui

Dorinţa 2.505 trimisă pe platforma ajut eu: un cal pentru un campion. E visul cel mai mare al unei mame pentru fiul ei. Alexandru Tăbuică a crescut toată viaţa printre cai şi a devenit cel mai bun din ţară la sărituri peste obstacole, la categoria lui. A concurat mereu pe cai împrumutaţi şi îşi doreşte un partener al lui în competiţii. Împreună, putem să-i împlinim dorinţa.

noutati  •  28-12-2020


Unele povești sunt predestinate. Și se împlinesc indiferent de câte obstacole vizibile sau invizibile ți-ar apărea în cale.

Alex Tăbuică: Îți este greu dacă nu-ți dorești. Mie nu-mi este greu, pentru că îmi doresc și, când intru în grajd și mă duc la cai, mă simt eu. Sunt acolo unde vreau să fiu. 

Alexandru s-a născut în Neamț.  Penultimul într-o familie cu patru copii. A crescut printre cai, în baza hipică unde lucra mama lui. De mic, privea în sus spre campioni, visând ca, într-o zi, și el să strălucească în șa. Plângând la gândul că nu-și va permite poate niciodată un cal al lui.  

Un antrenor i-a schimbat viața

Și într-o zi, s-a întâmplat. O întâlnire cu un antrenor care avea să-i schimbe viitorul. 

Mama lui Alexandru: N-are cal, săracul, este călărețul fără cal. Și el zice: Cred că am să vi-l iau la Sibiu! Vine Alexandru plângând. Să mă lași, să nu-mi tai aripile, să mă lași! 

Ionel Bucur, antrenorul lui Alexandru: Un minut, nu cred că mai mult, nu mi-a trebuit mult să mă gândesc și am spus: Doamnă, dacă vreți să-i îndeplinesc acest vis copilului, mi-l dați mie pe semnătură, îl iau la Sibiu, și eu vă promit că îl fac călăreț. Și s-a întâmplat foarte repede. 

Alexandru avea 14 ani. Pentru visul lui s-a mutat la peste 300 de kilometri de casă. 

A început să muncească printre cai, să urce în șa, să urce pe podium, să sară tot mai sus. La prima lui competiție, a venit și prima medalie. Apoi încă una, și încă una. 

Alex Tăbuică: Domnul Bucur mi-a schimbat viața. Nu am crezut că voi ajunge un sportiv așa de bun. Nu am crezut că voi ajunge să colaborez cu un antrenor atât de bun, să facem o echipă împreună. 
Reporter: Ce relație ai cu el?
Alex Tăbuică: Atât de prieten, cât și de tată-fiu. 

Mama lui Alexandru: Omul ăsta atâta grijă are de copilul meu, atâta îl sfătuiește, el nu face diferență între copiii lui și Alexandru. Alexandru este al treilea copil al lui. 16.57 Aș putea spune că este îngerul lui Alex. Deci i-a croit drumul în viață! 

Viața i-a fost o cursă cu obstacole. Dar Alex a găsit puterea să le treacă pe toate. Și când și-a amânat visul de a face Facultatea de Medicină Veterinară, pentru a-și susține sora să termine Dreptul. Și când a concurat de-atâtea ori pe cai împrumutați. Și când mama lor s-a operat de cancer, și când ea și-a fracturat coloana într-un accident.