Andrei a primit la naștere notă minimă și un diagnostic crunt: Astăzi visează să fie actor și să-l cunoască pe Mihai Bendeac

Când viaţa le oferă mai puţin decât altora, copiii speciali reuşesc să-şi găsească resurse incredibile şi arată unei ţări întregi că sunt puternici. Andrei este unul dintre ei. Vă prezentăm povestea lui chiar de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.

video  •  13-12-2019


Copilul-bucurie e campion, ne arată că viaţa e valoroasă şi că putem spune - în cor - AJUT EU!

Băiatul de clasa a opta ştie ce vrea să facă în carieră şi are un idol despre care vorbeşte cu o energie debordantă. Întâlnirea cu el ne ajută să vedem că fiecare poate dărui speranţă. Andrei vrea să fie actor și visează să-l întâlnească pe Mihai Bendeac.

Andrei a primit la naştere notă minimă şi diagnosticul de sindrom down. Deci, multe minusuri, cum s-ar spune. Dar el a demonstrat, cu fiecare gest, cu fiecare zâmbet, că e capabil de foarte multe "plusuri".

Andrei e copilul "bucurie". N-ai zice că în spatele chipului său se ascunde o mare suferinţă. Râde, spune glume, e vorbăreţ şi pasionat de teatru. Pe scenă, simte că e puternic. Şi special. Părinţii l-au încurajat mereu să descopere lucruri noi, să se descopere pe sine.

Aşa a început Andrei să facă înot. Şi, dintr-o joacă, a ajuns campion special olympics. Andrei e in clasa a opta la o scoala de masa. Parintii au vrut neaparat ca baiatul lor sa stea in banca alaturi de copii considerati normali.

Printre ei, Andrei a simtit ca si el e la fel. Face adunari, scaderi, inmultiri, stie sa scrie si sa citeasca. O performanta pentru un copil cu diagnosticul lui. Şi un semn că in lumea asta mare e loc si pentru el. Asta e cea mai mare dorinta a lui Andrei: Sa fie actor pentru copii si adulti asa cum e idolul sau, Mihai Bendeac.