Cum i s-a schimbat viaţa lui Alexander, la un an după ce dorinţa i-a fost îndeplinită

Alexander Dorin Chort (35 de ani), tată pentru doi băieţi şi patru fete, pe care îi numeşte "diamantele" lui, povesteşte cum i s-a schimbat viaţa la un an după ce dorinţa pe care şi-a pus-o pe AjutEu.ro i-a fost îndeplinită.

noutati  •  06-11-2020


Fost cadru militar, bărbatul a rămas fără piciorul drept după ce medicii i-au diagnosticat prea târziu o boală vasculară. Chiar înainte să îi fie amputat piciorul, a fost dat afară. "Ca pe o măsea stricată", îşi aminteşte cu tristeţe. Colegii i-au rămas însă alături şi l-au ajutat să îşi cumpere o proteză.

S-a angajat lăcătuş mecanic la o fermă din Călăraşi, însă drumul era un chin: 8 kilometri dus, 8 kilometri întors, indiferent de vreme. Pleca la 6 diminaţa şi se întorcea seara târziu. Chiar şi aşa, pentru "diamantele" lui era gata să facă orice sacrificiu.

"Mai ales ales iarna, fiind câmp, bate vantul, şi mergem la muncă, este groaznic. Eu le fac pe toate, nu chem pe nimeni, decât în cazuri extreme", povestea acum un an Alexander.

Într-o zi, a aflat la televizor despre campania "Ajut Eu" şi şi-a înscris, printre primii, dorinţa pe platforma campaniei. Nu se aştepta să primească ajutor, după cum mărturiseşte. Considera că "sunt probleme mult mai grave decât ale mele în ţara asta".

Militarii români răniţi pe fronturile de operaţiuni, care fac parte din Asociaţia Invictus, au rămas impresionaţi de cazul său şi i-au dăruit o tricicletă electrică, în cadrul Galei "Ajut Eu". A fost momentul în care nu şi-a mai putut stăpâni lacrimile şi a izbucnit în plâns, de emoţie.

La un an distanţă, Alexander povesteşte cum i s-a schimbat viaţa:

"În primul rând, multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat. În al doilea rând, viaţa mi s-a schimbat în foarte bine. Vin acasă la ora 12, în pauza de masă, mănânc o ciorbă caldă, plec apoi la serviciu cu ea (n.r. tricicleta electrică), merg la cumpărături cu ea, depind foarte mult de ea.

Este foarte important să primeşti un ajutor la nevoie. S-au legat prietenii foarte apropiate între mine şi cei care m-au ajutat.", mărturiseşte Alexander.

Acum, tricicleta electrică îl ajută să rezolve mult mai rapid treburile, iar astfel cea mai mare dorinţă a familiei s-a îndeplinit: să fie cat mai mult timp împreună.

Alexander are şi un mesaj pentru toată lumea: "Să viseze în continuare, că visul se va împlini. Aşa cum mi s-a împlinit şi mie!"

Înscrie și tu dorința ta pe "Ajut Eu".