Din banii strânși prin Teledonul Români Împreună, Fundația Mereu Aproape a oferit spitalelor din întreaga țară ventilatoare invazive de înaltă performanță

În cadrul Campaniei Români Împreună, Fundația Mereu Aproape a cumpărat și a distribuit către unitățile medicale din întreaga țară 64 de ventilatoare invazive de înaltă performanță de tip adult/pediatric în valoare totală de 7.814.906 LEI. Achiziția a fost făcută din suma de 4.046.687 euro strânsă în cadrul Teledonului național Români Împreună și destinată susținerii cadrelor medicale din România în salvarea cât mai multor pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

romani impreuna  •  25-11-2020


Cele 64 de ventilatoare au fost distribuite în 32 de unitați medicale, așa cum reiese din tabelul de mai jos.



Repartizarea ventilatoarelor către unitățile medicale a fost făcută pe baza necesarului trimis către Fundație de Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, precum și a solicitărilor de urgență primite de la spitale, venite inclusiv dinspre secțiile de neonatologie. Toate ventilatoarele invazive cu modul adulți/copii au fost achiziționate de Fundația Mereu Aproape de la două dintre cele mai mari firme producătoare din lume, una americană și cealaltă germană.



Așa cum Fundația Mereu Aproape și-a asumat imediat după desfășurarea Teledonului Români Împreună din luna martie a acestui an, toate cele 64 de ventilatoare de înaltă performanță au fost cumpărate și livrate unităților medicale unde sunt folosite pentru tratarea pacienților cu Covid-19 aflați în stare gravă. „E crezul nostru la Fundația Mereu Aproape: trebuie să fim acolo unde este nevoie de noi. Am răspuns strigătelor de ajutor venite în mai multe rânduri de la medici și am reușit să le ușurăm munca pe parcursul acestor luni de luptă epuizantă cu pandemia donând aparatura de maximă necesitate. Am putut face asta susținuți de donatorii noștri care au înțeles că numai împreună putem răspândi binele și speranța.", a declarat Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.


Celor 64 de ventilatoare li se adaugă încă 2 aparate de ventilație mecanică care au fost incluse în stațiile ATI complet echipate oferite una Spitalului de Boli Infecțioase din Craiova și cealaltă Spitalului Județean de Urgență din Timișoara.


De asemenea, alte 2 ventilatoare neonatale, solicitate în regim de urgență de medici la începutul pandemiei, au fost cumpărate și donate unul Maternității Polizu din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu" și celălalt secției de Neonatologie a Spitalului Universitar București.


După cum chiar cadrele medicale subliniau la primirea aparaturii, dotarea spitalelor din România cu ventilatoare era un pas necesar și într-o perioadă de normalitate și cu atât mai mult reprezintă o acțiune esențială în contextul pandemiei Covid-19, jucând un rol vital în salvarea pacienților.


Pe lângă ventilatoarele de înaltă performanță, din banii strânși la Teledonul Români Împreună, Fundația Mereu Aproape a donat spitalelor din România măști, halate și combinezoane, stații ATI complete, produse de testare și secvențiere SARS-CoV2 și aparatură suport în terapia Covid-19, aparatură de înaltă performanță pentru secții ATI neonatologie, mobilier medical, precum și cele trei unități mobile de Terapie Intensivă cu monitoare de funcții vitale și console cu injectomate, unități folosite fără încetare.