Exemplu de generozitate în cadrul campaniei #AjutEu. Un donator anonim a oferit o clasă curată și nou mobilată copiilor din Ungureni, județul Dâmbovița

„Conduc un colectiv de elevi simpli, dar minunați. Ei sunt motivul pentru care m-am hotărât să scriu. Îi iubesc enorm, merită mult, când sunt cu ei «mă transform», uit de problemele mele.” Așa a început povestea frumoasă de la Școala Gimnazială Nr.1 Ungureni din Comuna Corbii Mari, județul Dâmbovița.

noutati  •  12-10-2020


Deși copleșită de propriile probleme și greutăți pentru că aflase recent vestea că bebelușul ei este bolnav, doamna învățătoare din Ungureni a fost cu gândul și cu inima la copiii din clasa sa, visând să le ofere ce e mai bun la orele de curs. Ea a scris pe platforma campaniei #AjutEu dorința de a avea o tablă magnetică și un videoproiector pentru a lucra în mod interactiv cu elevii, pentru ca ei să învețe cu plăcere și să vină cu drag la școală. Iar bunătatea i-a fost răsplătită cu generozitate, o generozitate care a depășit cu mult orice așteptare a sa. Donatorul care a fost impresionat de această inițiativă a transformat cu totul clasa doamnei învățătoare.

Discret dar hotărât, generosul campaniei #AjutEu, care dorește să rămână anonim, a decis încă de la început că va face lucruri mai ample pentru clasa pe care doar o văzuse în câteva fotografii, că o va renova pentru a o transforma într-un spațiu curat și frumos. Donatorul a vrut să participe chiar el la renovări, dar înainte de a se apuca de treabă, a mers la fața locului pentru a evalua necesarul de materiale. Când a vazut condițiile de acolo, s-a hotărât să facă și mai mult: să renoveze clasa, să o mobilleze și să o doteze.


Elevii acestei școli sunt modești, familiile lor au posibilități materiale reduse, dar sunt copii speciali. Sunt școlari cu rezultate bune la învățătură și, de-a lungul timpului, mulți dintre ei au ajuns printre primii pe listele de la licee de renume din Târgoviște și București. Investiția generosului a pornit de la dorința de a le oferi acestor copii cu drag de școală condiții bune de învățare și darul a fost făcut din suflet. Lucrul a început cu renovarea clasei, cu repararea pereților și zugrăvirea, igienizarea, vopsirea lambriurilor și a caloriferelor. Apoi, clasa a fost dotată cu mobilier complet nou și accesorii: 20 de bănci cu 20 de scaune, două cuiere, o catedră cu dulap încorporat, șase lămpi, draperii și perdele pentru cele trei ferestre, trei coșuri pentru gunoi, etajere și suporturi pentru materialele didactice și șase panouri din plută. Clasa era cu totul alta, vechea încăpere nu mai putea fi recunoscută.

Și, pentru a le oferi copiilor experiența de a învăța într-un spațiu curat, înnoit și modern în același timp, le-a făcut cadou și echipamente și rechizite. O imprimantă, un glob pământesc, materialele didactice necesare pentru cursuri, toate i-au așteptat pe elevi gata de a fi folosite. Așa a început anul școlar pentru micuții care au venit în bănci, cu surprize și cu bucurie.


Cadrul modern de învățare de care se bucură acum copiii a fost completat și cu echipamentele dorite - videoproiectorul și tabla magnetică - prin bunăvoința și contribuția și altor generoși care au reacționat la dorința înscrisă pe platformă. De dragul tablei, erau mai conștiincioși, doreau să lucreze foarte mult la tablă. Orele erau mai atractive, bucuria lor era imensă, erau cei mai fericiți că visul lor s-a împlinit, a mărturisit doamna învățătoare cu emoție în glas.

Lucrările de renovare și dotările care au fost făcute pentru această clasă le vor fi de folos copiilor din Ungureni mulți ani de acum înainte, numeroase generații de elevi vor învăța acolo. Totul se datorează binefăcătorului care își păstrează anonimatul, dar care este un exemplu de generozitate prin dărnicie, determinare și implicare. 

Sunt multe alte școli și grădinițe în România care au nevoie de generoși și ale căror necesități pot fi regăsite pe platforma www.ajuteu.ro, acolo unde oricine, printr-un gest simplu, își poate oferi sprijinul și poate schimba în bine viața copiilor.

Galerie (6)