Gabriela, tânăra crescută în casa de copii care visează să ajungă psiholog, a primit ajutorul care ar putea să-i schimbe viaţa

Gabriela a crescut într-o casă de copii, dar asta nu a împiedicat-o să devină şefă de promoţie la liceu. Tânăra s-a alăturat campaniei Ajut Eu şi a primit un laptop, încălţăminte specială şi ore de fizioterapie, care să îi aline din durerile bolii pe care o duce pe picioare. Asociaţia Familia Taparo Tg. Lapus" a ajutat-o să îşi îndeplinească visul.

noutati  •  08-12-2021


Gabriela a primit un laptop, un CEC de 11.200 lei pentru ghetuţe ortopedice de vară + 36 de şedinţe kinetoterapie.

„Din interior, trebuie să ştii să oferi ce ţi s-a dat şi dacă primeşti îmbrăţişări, trebuie să oferi îmbrăţişări”, a mărturisit adolescenta.

Un model pentru ceilalţi copii de la orfelinat

Gabriela este un model şi pentru ceilalţi copii de la orfelinat. „Fraţii mei nu sunt doar fraţii mei. Sunt toţi cei care sunt aici. Părinţi mi-au fost toţi educatorii de aici, pentru că toţi se implică în creşterea noastră. Aici este casa mea de fapt. Tot ce ştiu până în ziua de azi ştiu de aici”, spune adolescenta.

Un alt vis al Gabrielei este să devină psiholog. Adică să fie puternică, să lupte, să meargă înainte când viața îi pune piedici. Mai ales când viața îi pune piedici. Gabriela abia își folosește mâna stângă, iar în picior poartă o gheată specială, ca să își țină echilibrul. Asta n-a împiedicat-o să meargă zi de zi la școală și să devină cea mai bună. În iunie, a absolvit liceul ca șefă de promoție.

Povestea Gabrielei pe larg o citiţi aici.