Herotech, cea mai puternică echipă de robotică din România. Băieții își doresc să construiască roboți care să salveze omenirea

Ei sunt Herotech. Daniel, Alex şi Codrin. Trei băieţi simpatici, colegi de şcoală şi parteneri în cea mai puternică echipă de robotică de la noi. Vor să ajungă la World Robbot Summit 2020, să reprezinte România la cea mai importantă competiţie de robotică din lume, şi să demonstreze tuturor că, n-om fi noi buricul pământului, dar nici departe nu suntem.

video  •  01-12-2019


Cei trei băieţi de la Sibiu sunt pregătiţi să demonstreze planetei întregi ce e stare să facă inteligenţa autentică, românească.

Daniel povestește cu pasiune despre echipa Herotech: „Cred că suntem altfel, avem altă modalitate de a gândi și de a percepe lucrurile, gândim global, ceea ce e foarte bine, și avem cu toții aceeași pasiune tehnologia și dorință de a crea lucruri noi și interesante. Electronica reprezintă o pasiune, în primul rând, dar și o meserie, dearece m-aș vedea lucrând în acest domeniu.”

La rândul lui, Alex mărturisește: „Am început prima dată acum vreo 5 ani să mă joc cu piese lego să asamblez diferiți roboței mașinuțe, nu după schemele de la lego, ci după propria imaginație. Primul meu robot este acest mic roboțel galben este unul simplu pur și simpli are un motor de bormașină de la una stricată, două baterii de 4.5w și e combinat cu piese lego pe care le-am avut prin casă. tot ce face el e doar să învârtă șenilele. nu e teleghidată, dar pentru un prim proiect cu scoci și bandă adeziva, e un prim pas.”

Daniel voebește cu bucurie despre roboțel: „O să încerc să salvez un om reprez printr-o figurină de lemn, cu ajutorul brațului robotic care se poate extinde. Cu el putem intră în zone greu accesibile când sunt int o zonă sigură, de exemplu acesta placă de lemn. Noi îl putem duce la locul intervenției unde este folosit de pompieri”

Asta visează să se întâmple şi anul viitor, în Japonia. Vor să ajungă la World Robbot Summit 2020, să reprezinte România la cea mai importantă competiţie de robotică din lume, şi să demonstreze tuturor că, n-om fi noi buricul pământului, dar nici departe nu suntem. Cei trei băieţi de la Sibiu sunt pregătiţi să demonstreze planetei întregi ce e stare să facă inteligenţa autentică, românească.

Spaţiul în care lucrează a fost obţinut cu greu, şi pe banii părinţilor. Chiria e scumpă, echipamentele pe care lucrează tinerii sunt costisitoare. Dacă n-ar fi bătut părinţii lor pe la uşile marilor companii, pentru sponsorizări, azi Horotech n-ar fi existat. Deşi, toţi cei care îi cunosc sunt convinşi de valoarea lor şi de faptul că învestiţia în astfel de proiecte înseamnă, de fapt, investiţia într-un viitor mai bun pentru noi toţi.