Medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire, dar a învins. Remus, puștiul operat pe cord de patru ori: ”Ca Simona Halep vreau să ajung!”

Campania ”Ajut eu!” desfășurată de Antena 1 și Fundația Mereu aproape continuă cu Remus, un puști de doar 13 ani, care a fost operat pe cord deschis de patru ori. Deși a trecut prin momente dificile, el n-a renunțat la visul de a face sport, iar vestea bună a venit anul trecut. 

video  •  13-12-2019


Remus a fost operat de patru ori, iar intervențiile chirurgicale au fost ca niște lecții de viață pe care băiatul i le-a dat mamei lui.

"E un învingător!", spune ea, printre lacrimi.  Remus s-a născut cu o malformație la inimă ce constă în lipsa ventricolului drept. Medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire. Dar el, s-a agățat de viață. Iar speranța cea mai mare a apărut după intervenția medicală de anul trecut, în România, cand medicii i-au dat două vești bune.

Operația a fost un succes și va putea face sport, chiar daca nu de performanță. Remus are dorințe mici, dar planuri mari. Îndrăznește să viseze pentru că cei curajoși și puternici ca el și-au câștigat acest drept.

”Îmi doresc să fac tenis, ca Simona Halep vreau să ajung.”, spune el, în timp ce mama lui spune că și-ar fi dorit să-l ducă la niște cursuri de tenis.  Acum, în cadrul campaniei Ajut eu!, Remus și-a îndeplinit dorința de a-l întâlni pe Dorian Popa, pe care-l place pentru că ”are pătrățele”. Ba mai mult, el a primit rachete de tenis, un laptop nou, dar va beneficia și un abonament la un club de sport chiar de la vedeta pe care o îndrăgește mult și pe care o urmărește, evident, pe Youtube.