Mesagerul lui Moș Crăciun. Cristina îndeplinește dorințele din scrisori, ale copiilor fără posibilități

Eşti ceea ce dăruieşti. Cunoaştem azi o tânără care e bucurie şi speranţă pentru sute de copii din Teleorman. De cinci ani, Cristina Sfetu s-a transformat în mesagerul lui Moş Crăciun. A început să adune scrisori cu dorinţe şi să transforme visuri în realitate. Efectul a fost molipsitor. În jurul ei s-a format o imensă reţea a binelui - oameni care simţeau, ca şi ea, că menirea lor e să facă alţi oameni, fericiţi. Oricine poate spune Ajut Eu.

noutati  •  22-12-2022


Cristina era studentă când a decis să facă ceva cu sentimentul puternic pe care îl avea - că oricât de bine i-ar fi ei, trebuie să dea ceva pentru cât a primit de la viață. A pornit o rețea a binelui, formată din prieteni, colegi sau chiar necunoscuți din mediul online. Iar în lumea reală, a luat legătura cu toți preoții din Teleorman să afle poveștile familiilor din fiecare sat al județului.

Cristina e în rugăciunile multora în satele din Teleorman. Datorită ei, cele trei fete ale familiei Dumitru au scris pentru prima oară scrisori către Moș Crăciun. Mama lucrează cu ziua și le crește singură pe cele trei fete. Stau toate într-o cameră mică și veche, unde dorm, trăiesc și-și fac temele, pentru că în cea nouă nu au mai avut bani să cumpere sobă pentru iarnă.

După ce a atins mii de copii, Cristina a înțeles că, totuși, bucuria unui cadou poate dura puțin. Dar o lecţie poate șlefui un copil pentru toată viața. Așa că recent a strâns 35 de copii din două sate și i-a dus pentru prima oară la teatru, unde au văzut piesa Micul Prinț.

Cristina ajută familie după familie

Cristina a ajuns şi în Drăgăneștii de Vede. În familia Negreanu, aproape toți copiii sunt la școală. Doar cel mic mai are puțin până merge la grădiniță. Mama și tata lucrează la curățenie în Gara de Nord din București și fac naveta din 2 în două zile.

Aici, în realitatea nealterată a vieții de la țară, Cristina și-a găsit sensul. Că trebuie să arate cât mai multor copii, indiferent de griul în care trăiesc, de mâncarea pe care poate nu o au, că o viață mai bună nu e ceva imposibil. Şi că da, sunt oameni buni care pot ajuta cu asta.

Carrerfour România a îndeplinit dorințele din scrisorile de Crăciun ale copiilor.