Nea Mărin vine în ajutorul părintelui Nicolae din Castellon şi a Mihaelei Băileanu

În Spania, am întâlnit un preot care le arată copiilor români crescuţi acolo tot ce are România mai frumos de oferit. A înfiinţat o şcoală în biserică, unde predau învăţătoare voluntare.

noutati  •  11-12-2020


La părintele Nicolae apelează românii când se îmbolnăvesc, când rămân fără casă sau fără serviciu ori când pur și simplu au nevoie de o vorbă bună. Tuturor le răspunde și pe toți îi ajută.

A slujit la început într-o încăpere de la parterul unui bloc. Biserica de astăzi a restaurat-o cu ajutorul românilor care au vrut un loc unde să se simtă mai aproape de casă. Dorul de România e moneda cu care au plătit o viață în Vest.

Părintele Nicolae: ”A-ți păstra identitatea înseamnă să-ți păstrezi rădăcinile. Pentru că atunci când tu nu mai ai rădăcinile bine ancorate, uscarea este inevitabilă”.

Din aceeași nevoie a apărut și prima clasă în care copiii imigranților învață gramatica, istoria, geografia și tradițiile României. Au format și o echipă de fotbal românească, un cor și o trupă de călușari.

Mihaela Băleanu e învățătoare voluntară la biserica părintelui Nicolae. E și mamă și își crește copilul cu același respect pentru tot ce-i românesc.

Și ea e unul dintre românii care au ales să ajute. Sunt sute în Castellon. O întreagă rețea de voluntari care oferă mult din puțin și nu încetează să-și imagineze o lume mai dreaptă. La rândul lor ar avea nevoie de ajutor, pentru a-și duce visul mai departe.

Ajutaţi de Nea Mărin

Nea Mărin a decis să spună Ajut Eu şi să vină în sprijinul lor.

Astfel, fiecare copil şi fiecare cadru didactic va primi o ie, parte foarte importantă din tradiţia românească.

De asemenea, Nea Mărin a promis că va veni la Castellon să îi înveţe pe copii jocurile româneşti.