Profesorul Ovidiu Bădescu, lecţie de generozitate pentru o Românie Educată: a primit sprijinul necesar pentru a-şi continua visul. "Aşa dezvoltăm ţara"

Când toată lumea aşteaptă România Educată, el o formează. Profesorul Ovidiu Bădescu a creat o reţea de sute de voluntari care dau meditaţii, gratuit, pentru mii de copii din toată ţara. Nu îi învaţă doar română, matematică, istorie şi limbi străine. Le predă lecţia generozităţii şi a solidarităţii. Adică tot ce înseamnă campania Antena 1 Ajut Eu, care duce mai departe visul lui Ovidiu Bădescu.

noutati  •  17-12-2022


Ovidiu Bădescu, profesor: Energia ţi-o dau oamenii din jurul tău. Dacă în jurul tău sunt oameni frumoşi, vrând-nevrând te molipseşti de la ei. Şi cred că ăsta e singurul secret, faptul că în jurul meu am o grămadă de oameni frumoşi. 

O singură scânteie poate aprinde un infinit de lumini. La fel şi oamenii se pot lumina unul pe celălalt. E suficient ca o singură voce să dea tonul, să inspire, să motiveze, şi se formează o întreagă reţea a binelui. Aici, acea voce e a lui Ovidiu Bădescu. 

Ovidiu Bădescu, profesor: Nu urmaţi cărări bătătorite, ci alegeţi să descoperiţi şi să lăsaţi urme care să fie de ajutor celorlalţi. Fără dorinţa de a descoperi, şi acum am fi trăit în peşteri. 

Aşa încep cursurile de matematică ale unui profesor care a înţeles că educaţia are nevoie, înainte de cifre, de o bază solidă, construită din valori sănătoase. 

Ovidiu Bădescu, profesor: În primul rând ar trebui să conteze umanitatea, ar trebui să conteze sinceritatea, dorinţa de a-l ajuta pe celălalt. Pentru că multă lume îşi doreşte să se ajute doar pe el. Dar nu-şi dă seama că ajutând pe ceilalţi, la un moment dat roata se întoarce şi o să fie mult mai bine. 

Pe Ovidiu Bădescu l-aţi cunoscut şi anul trecut

Pe Ovidiu Bădescu l-aţi cunoscut şi anul trecut. Era la fel de hotărât să ajute. Dintr-o şcoală din Reşita, convinsese sute de profesori şi voluntari din toată ţara să adopte intelectual câte un copil. Să dea meditaţii gratuit elevilor care nu-şi permiteau să plătească. Unii nu-şi permiteau nici măcar un laptop. Voi le-aţi dăruit şansa la educaţie. 

(Decembrie 2021) "Să ştiţi că foarte mulţi au spus Ajut Eu! povestea este pe site-ul ajuteu.ro, unde vă rog să intraţi şi să alegeţi o poveste! Cu siguranţă elevii se vor bucura!"

Ovidiu Bădescu, profesor: A fost o surpriză la care nu m-am aşteptat. Ştiam că în ţara asta sunt oameni frumoşi, ştiam că sunt oameni care fac bine. Dar am primit un telefon oarecare: suntem de la fundaţia Mereu Aproape, de la campania Ajut eu şi am dori să ne ajutăm. Bun, dar de ce. Pentru că am văzut că faceţi lucruri extraordinare. Puţin am fost mirat. Efectiv nu am cunoscut pe nimeni, nu m-a cunoscut nimeni, dar cred că şi în România începe tot mai mult să se vadă oamenii care lucrează şi oamenii care stau deoparte. 

(Decembrie 2021) Deci exact au ajuns în momentul în care trebuie să ajungă. Şi să ştiţi că şi noi de la Fundaţia Mereu Aproape o să rămânem în legătură cu dumeavoastră. Strigaţi când aveţi nevoie de ajutor, pentru că lanţul de bine continuă tot anul! 

Şi aşa a fost. Anul acesta, Ovidiu Bădescu vrea să ajute şi mai mulţi copii. Reţeaua lui de fapte bune numără în jur de 400 de profesori care dau meditaţii online gratuite. Fiecare oră dăruită din timpul lor înseamnă pentru un copil un start mai bun în viaţă. Un risc mai mic să abandoneze şcoala. O şansă mai mare să devină ce visează. Aşa că e nevoie de şi mai mulţi voluntari, dar şi de tablete grafice pentru ei. 

Ovidiu Bădescu, profesor: Mi-am dat seama că probabil următorul nivel ar fi altul. Haide să formăm viitorii profesori să aibă altă mentalitate. Haideţi să-i formăm să pună în primul rând umanitatea şi abia apoi să vadă exact rigoarea. Haideţi să-i învăţăm pe profesori să se uite puţin în sufletul copiilor, să găsească acel canal de comunicare şi să le deschidă inima. Pentru că după ce le-a deschis inima, totul este extrem de simplu. 

E visul lui cel mai mare: să demonstreze că de fapt sistemul, atât de blamat, e format din oameni. Şi că doar aşa poţi schimba un sistem. Schimbând mentalităţi şi deschizând inimi, om cu om, de la bază până la vârf. 

Reporter: De ce aţi rămas în România? 
Ovidiu Bădescu, profesor: Pentru că România este o ţară fascinantă, pentru că românii sunt oameni minunaţi şi mă deranjează foarte mult declaraţiile unor conaţionali care afirmă că România este o ţară unde nu merită să trăieşti şi aşa mai departe. Şi de ce mă deranjează? Eu consider că România este formată de fiecare dintre noi. Iar dacă ei afirmă aşa ceva despre România, e clar că afirmă aşa ceva despre ei. Trebuie să lucrăm foarte mult la tinerii de azi care în viitor vor fi adulţii de mâine. Aşa şi dezvoltăm România. 

Un donator anonim i-a oferit profesorului Ovidiu Bădescu tabletele grafice de care avea nevoie, pentru a-şi împlini visul.