S-a mutat în Vaslui pentru a-i învăţa pe oameni să dea binele mai departe. Acum, organizaţia ei are sute de voluntari

O tânără cu o carieră perfectă, căreia nu îi lipsea nimic, realizează, într-o zi, că, de fapt, îşi dorea altceva. A decis, astfel, să renunţe la tot. Curaj nebun sau misiune? Poate, un pic din fiecare. Tânăra din povestea noastră se mută într-un colţ rătăcit pe harta Moldovei şi îşi pune în cap să salveze acea comunitate. Cu o inimă mare, două braţe puternice şi mulţi oameni care fac bine, alături de ea.

noutati  •  07-12-2022


Când dragostea e desculţă, uneori n-are nevoie decât de un suflet care s-o încălzească. 

Magda Săvuică: "Oamenii ăştia au nevoie să simtă că sunt văzuţi."

Asta face ea. Îi vede. Îi îmbrăţişează şi îi ţine de mână când le e greu. Vaslui: o comunitate întreagă vede speranţa într-o singură femeie, Magda Săvuică. Până acum patru ani, viaţa ei era altfel. O goană continuă, în care nu-şi mai găsea sensul. Lucra într-o corporaţie din Bucureşti şi îşi punea des întrebarea - aşa cum poate mulţi se întreabă - ce ar fi dacă ar renunţa la tot şi ar face ceva cu adevărat valoros. Cei mai mulţi rămân doar cu gândul. Ea a făcut pasul şi în 2018 s-a mutat la Negreşti, în satul bunicilor. 

La început, şi-a spus că va rămâne acolo doar o perioadă. Cât să strângă nişte ajutoare pentru nevoiaşi. Dar într-o zi, când a trecut pragul unei case modeste, în braţe i-a sărit o fetiţă cu ochi mari şi păr negru. 

Magda a inspirat 80 de sate să ajute

Magda Săvuică: "Nu aş fi rămas pe termen aşa lung dacă nu începeam să mă simt acasă aici. Şi acasă cel tare m-a făcut să mă simt Teodora. Teodora a început uşor, uşor să transforme toate lucrurile în acasă şi dacă voiam să plec, trebuia să o iau cu mine. Şi acum e la fel. Când ai persoane dragi care îţi devin acasă, poţi să te muţi oriunde."

Teodora a devenit copilul ei de suflet. A luat-o sub aripă, i-a oferit dragoste şi şansa la o educaţie bună. Din legătura lor s-a născut o poveste: o asociaţie prin care Magda a reuşit să schimbe întreaga comunitate. 

Magda le oferă nu doar hrană, educaţie sau un acoperiş deasupra capului. Ci şi o lecţie importantă: să dea binele mai departe. Mulţi dintre cei pe care i-a ajutat sunt azi voluntari şi ajută mai departe. Nu neapărat cu lucruri materiale.

Sunt 80 de sate şi sute de suflete care intră în familia Magdei. De sărbători, vrea să încălzească mâinile muncite ale bunicilor. 

Pentru a o ajuta să continue, Anca Simionescu, director general Niro Investment Group, a venit la AJUT EU să îi aducă un cec de 10.000 de euro.