Şi oamenii mari visează. Cătălin îşi doreşte ca de Crăciun, la Ploieşti, să circule un tramvai al copiilor

Şi oamenii mari visează la bucuriile copilăriei. Astăzi îl vom cunoaşte pe Cătălin, un tânăr de 24 de ani din Ploieşti, care s-a întors din Marea Britanie, hotărât să aducă bucurie în comunitatea de acasă.

noutati  •  04-12-2021


Cătălin vrea să facă o magie din care să se nască amintiri cu moş Crăciun, reni şi colinde. Toate într-un tramvai al moşului care să circule în Ploieşti. Aşa va duce mai departe un obicei pe care el l-a trăit în copilărie.

Reporter: Te-ai gândit ce vrei să îţi aducă Moş Crăciun anul ăsta?

Cătălin: Un tramvai al moşului, la asta m-am gândit!

Uneori, visurile mici sunt şi pentru oamenii mari

Cătălin Constantin: Vreau să păstrez cumva tot spiritul asta și dacă pot face un copilaș să zâmbească - să spună, uite, luminițe, uite, globuri. nu știu, toate decorațiunile astea înseamnă că mi-am îndeplinit taskul ăla.

El este Cătălin. Un tânăr de 24 de ani care a studiat în Marea Britanie, dar a ales să se întoarcă în România, ca să schimbe ceva.

Cătălin Constantin: Cred cu tărie că fiecare trebuie să se implice fie că e vorba de un elev, student, angajat. Cred că toți, dacă am putea să ne dedicăm și 5 minute, cred că am ajuns în țara aia pe care tot spunem că o dorim și că o vrem.

Şi el a început să se implice. Îşi doreşte ca de Crăciun, la Ploieşti, să circule un tramvai al copiilor aşa cum era în copilăria lui.

Cătălin Constantin: De fiecare dată când îl vedeam era un sentiment de entuziasm, de fericire, de bucurie pentru că știam că iese doar în anumite momente. Îmi doresc să aduc acel spirit, acea atmosfera, acea bucurie pentru că din păcate încă trăim în anumite momente în care sunt copii care nu știu ce e aia o ciocolată, nu știu ce e aia o colindă, nu știu ce înseamnă aia un brad.

Cătălin a copilărit la Ploieşti doar cu mama lui. Şi tot la Ploieşti l-am şi găsit. A învăţat şi a lucrat ca să devină mai bun şi să dea mai departe comunităţii ce simte el - implicarea.

Reporter: Ce simţi cand spui - Ajut eu -?

Cătălin Constantin: Simt implicare, simt faptul că dau înapoi cuminitatii ceea ce mi-a fost oferit, faptul că printr-un proiect ca ăsta reușești să aduni oameni minunați, prin proiecte ca astea te gândești la proiecte viitoare.

Şi visează cu ochii deschişi, dar nu la bucuria lui, ci la bucuria celor din jur.

Cătălin Constantin: Nu este un proiect grandios, este ceva mic, dar cred că are un impact foarte mare asupra comunității. Am discutat și cu familia, vreau să facem asta pentru decembrie, au spus: "tu îți aduci aminte că și eu te-am dus când erai mic?" Sunt chestii, conexiuni care te fac să zici da, vreau să fac cât mai mult pentru proiectul ăsta.

Reporter: De ce ar avea nevoie pentru iniţiativa lui?

Nicolae Alexandri, director Sc Călători Transport SA: El ar avea nevoie de nişte dulciuri pentru copii, de nişte sponsorizări în sensul ăsta, noi o să punem la dispoziţie tramvaiul. O să-l picteze cu grafitti şi totodată o să încercăm să-l amenajăm şi în interior, o să îi găsim şi un Moş Crăciun care o să se plimbe cu tramvaiul şi o să le împartă daruri copiilor.

Cătălin Constantin: Abia aștept să văd totul în spiritul ăla de sărbători.