Tânărul care a ajuns să îi salveze pe ceilalți, deși a venit pe lume cu un diagnostic grav. Ajutorul primit de Marius în lupta sa de a face bine

A venit pe lume cu un diagnostic grav şi perspectiva unei vieţi în scaun cu rotile. Dar el a aruncat certificatul de hadicap într-un sertar şi a ales să trăiască. Deşi toată lumea îi spunea că nu va putea să facă niciun singur pas, Marius Brăila aleargă acum, schiază, conduce maşina, are o meserie nobilă şi o familie cu mulţi copii. 

noutati  •  20-12-2022


"Eu m-am nascut cu parapareza spastica, si asta m-a pus un pic in dificultate copil fiind. Nu puteam sa imi folosesc mana dreapta, un pic din mana stanga si picioarele, ma rog, imi erau asa in interior. Şi atunci a trebuit cumva sa reparam lucrurile astea", a declarat Marius Brăila. Povestea aceasta e despre cum să te repari pe tine pentru ca mai apoi să ii repari şi pe altii. E povestea lui Marius Brăila. Omul care e convins că s-a născut aşa, pentru că avea o misiune. "E un sentiment ciudat dar nu as schimba nimic, absolut nimic", a declarat Marius Brăila.

O spune cu detaşarea omului care ar putea urca toţi munţii din lume, deşi toată lumea îi spunea că el nu va reuşi să facă, singur, niciun pas. Dar cu fiecare pas pe care il facea, el, copilul Marius Braila, descoperea ca nimic nu e imposibil dacă vrei. Părinţii i-au fost inspiraţie şi model de curaj. "Ei intotdeauna mi-au spus ca eu sunt un copil normal, mi-au spus ca orice as putea sa fac, nu exista un lucru pe care eu sa nu pot sa il fac. Îmi aduc aminte de o scena foarte interesanta in care eu mergeam in carje dar mergeam pe bicicleta. Cum? Pai mergeam in carje pana la bicicleta, ma ajutau parintii, ma ajuta tata sa ma urc pe bicicleta , faceam traseul prin parc, ma opream si asteptam sa fiu pus din nou in carje", a declarat Marius Brăila.

Pentru Marius nu există ”nu se poate”

Toată viaţa i-a fost un lung şir de scări, uşi, praguri greu de trecut şi dureri greu de suportat. Dar de fiecare dată a strâns din dinţi. "Am fost internat aici cu mama mea, in pavilionul din stanga mea si a fost o perioada in care am simtit durere, foarte multa durere, pentru ca operatiile pe care le-am facut aici au fost destul de complicate, dar mama a incercat sa imi dea si speranta. si cand pui durerea cu speranta da o combinatie interesanta. Şi mai stii ca pentru a ajunge la un succes trebuie sa treci printr-o durere", a declarat Marius Brăila. Iar când durerea a trecut, el şi-a văzut de viaţă mai departe. Luptând cu fiecare "nu se poate" care l-ar fi oprit din drum. "Mi-au spus, n-o sa conduci niciodata masini pentru ca boala ta nu e compatibila cu condusul. Şi m-a daramat acel raspuns pentru ca eu imi doream foarte mult sa fiu independent", a declarat Marius Brăila.

Băiatul pentru care nu există nu se poate a mai salvat de curând un pui de om. Un baieţel abandonat ii spune de câteva luni, tată. Iar Marius are ocazia acum să dea mai departe ce a primit de la parinti. "El are o dizabilitate, si cumva mi-am gasit rolul si in viata lui. I-am spus , tati, tu esti un super erou. Esti diferit pentru ca esti un super erou. Şi s-a uitat la mine, i-am explicat ca si eu am o dizabilitate, si ca sa ai o dizabilitate nu inseamna neaparat ceva rau, poate sa fie si ceva bine, si i-am spus povestea cu super eroul. Şi ma gandeam cat de simplu poti sa transformi o problema intr-o oportunitate. Şi cred ca asta e esenta si cumva unul din rolurile mele in viata lui o sa fie sa il ajut sa nu vada niciodata dizabilitatea facand bariera. Cred ca doar asa poate castiga lupta", a declarat Marius Brăila.

Cristina Rațiu, CEO la Bittnet Training, i-a oferit lui Marius posibilitatea de a-și continua proiectele în 6 săli de curs, dotate cu echipamente de ultimă generație.