"Taxiul cu bomboane", proiectul de suflet al unui om care luptă pentru a-i face pe alţii fericiţi. Donaţie de 30.000 de lei pentru Cristian Roman, care aduce bucurie în spitale
Există oameni care au venit pe lume cu un scop precis: să-i facă pe alţii fericiţi. Şi reuşesc asta cu o îmbrăţişare sau pur şi simplu cu o bomboană. Fix asta face bărbatul supranumit "Taxiul cu bomboane". Probabil l-aţi văzut prin oraş. Ce nu aţi putut vedea însă este cât de încărcată e maşina lui şi cât de mare nevoie e de el în spitale, centre de recuperare ori case obişnuite, unde îl aşteaptă mereu copii şi părinţi doborâţi de necazuri. Peste tot pe unde trece el, parcă cineva aruncă cu praf de magie.
noutati • 24-12-2022
I se spune Taxiul cu bomboane. E proiectul de suflet al unui om care a pierdut tot, dar s-a reinventat pentru a-i face pe alţii fericiţi. Cândva antreprenor, Cristian Roman a devenit taximetrist şi astăzi împarte bucurie prin spitale, centre de recuperare ori case obişnuite. Părinţilor le dă speranţă, copiilor - le arată lumea prin excursii şi poveşti. Cristian este simbolul campoaniei de anul acesta ajut eu!
Se întâmpla în vara lui 2020. Era o zi cam înnorată, dar pentru copii n-a contat. Vedeau marea pentru prima dată. În spatele imaginilor uşor tremurate de la briză, dar şi de la emoţii, e un om cu o inimă mare şi cu o maşină cam defectă.
Îl cheamă Cristian Roman. Şi datorită lui, copii care nici n-au visat vreodată la o vacanţă, au ajuns, pentru o zi, la munte sau la mare.
Cristian Roman: Viața este un .. așa este, un pocnet din degete, un click, acum ești bogat, acum, ești sărac, acum ești vesel, acum ești trist, acum ești antreprenorul, acum ești bunicul pentru mici, zeci de mii, poate chiar sute de mii de copii.
Cum s-a născut "Taxiul cu bomboane"
Asta s-a întâmplat şi cu el. Într-o zi era antreprenor cu o viaţă decentă, în altă zi dădea faliment. Într-o zi se hotăra să se facă taximetrist, şi în alta realiza că poţi alunga tristeţea cuiva cu o bomboană. I s-a spus simplu - Taxiul cu bomboane. Iar la final de zi, lua bacşişul şi bomboanele rămase şi le ducea copiilor din spitale. Alături de o poveste, înainte de culcare.
Cristian Roman: Am ajuns prima dată într-o secție de oncologie cu cărți de povești. Şi îmi spune o dna asistență, pe el lăsăți-l, nu mai e cazul sa îi lăsați o carte. Dați-le celorlați copii. Mi se părea ușor nedrept. Şi m-am întors la acel copil și i-am citit și i-am citit.
A plâns mult, dar acasă. Şi a continuat să vină în spitale. Cu nas roşu, pălărie de clown şi, obligatoriu, fustă colorată de tutu. Copiii râdeau cu poftă şi uitau de durere şi branule. Iar Cristian înţelegea, cu fiecare zâmbet şi cu fiecare îmbrăţişare, că asta e menirea lui. A adunat în jurul său o întreagă comunitate - oameni care dăruiesc si in felul asta simt ca traiesc. O reţea a binelui. Iar el a fost când clownul vesel, când Mos Crăciun, când bunicul de rezervă.
De ziua lui, Cristian a dat o petrecere la Centrul de Recuperare Nicolae Robănescu
Azi, Cristian şi-a pus papion de sărbătoare. E ziua lui şi dă petrecere la Centrul de Recuperare Nicolae Robănescu, unde sunt cei mai buni prieteni ai lui. Sigur a dat cineva pe acolo cu praf de magie. Copiii fac acum primii paşi după operaţii complicate şi luni de terapie.
Fetiţă: Cea mai frumoasă îmbrăţişare!
În spitalul în care copiii şi mamele lor au uitat cum se zâmbeşte azi e atmosferă de carnaval.
Cristian Roman: Dacă facem un copil să zâmbească, când facem o bucurie unui copil, înmulțește cu infinitul și ai să afli bucuria mamei. Din puțin câte puțin, câte puțin, vreau să cred că noi construim o lume nouă. O lume a bunătății.
De ziua lui nu-si doreste petreceri, cadouri. Ar vrea doar să fie toţi copiii fericiţi şi spitalele goale.
Cristian Roman: Când deschizi o camera, o ușa de salon, și salonul este gol, atunci îți faci o cruce mare și spui, Doamne, îți mulțumesc, că nu e nimeni. Să vină ăla cu bagheta lui și să spună, de astăzi, sunteți sănătoși băăii!!
Cu taxiul lui colorat a făcut peste 400 de mii de kilometri si peste 350 de mii de copii să zâmbească. Povestea merge mai departe. Chiar dacă, uneori, mașina se mai defectează și începe să iasă fum. S-a întâmplat de curând. Atunci a decis Cristian să anuleze vacanţele la mare sau la munte.
Cristian Roman: Prefer să rămân cu ea încărcată, să rămân singur, să rămân Moș Crăciun cu cadourile în spate dar nu cu copii, pt că copiii noștri sunt copii cu nevoi speciale, sunt copii dizabilități de vedere sau de auz, de vorbire
Copiii sunt universul lui. Pentru ei ar merge și până la capătul lumii. Dacă nu s-ar defecta mașina.
Banca Transilvania spune Ajut Eu oferindu-i lui Cristian Roman un CEC de 30.000 de lei pentru excursiile pe care le plănuieşte pentru copii.De asemenea, Banca Transilvania intenţionează să îi rezolve problemele cu maşina.