Visul Ioanei, învățătoarea care schimbă destinele a 60 de copii nevoiași, se împlinește. ”Ghetuțele de la Firiza vă așteaptă!”

Ioana Hochia este speranța copiilor nevoiași din Firiza. Alături de soțul ei și mai mulți voluntari, învățătoarea din Maramureș schimbă destinele a 60 de copii nevoiași care vin zi de zi la centrul educațional pe care l-a deschis și unde oferă cursuri gratuite.

noutati  •  09-12-2020


Ioana și-a transformat sufrageria în afterschool gratuit, apoi a înfiinţat un centru educaţional. Dimineaţa, Ioana Hochia predă la un colegiu din oraş, iar seara ajută la teme zeci de elevi dintr-un cartier mărginaş. O face din simpla convingere că fiecare copil merită o şansă.

De 12 ani, Ioana Hochia le e copiilor antrenoare, susținătoare, parteneră, sprijin și mentor. Povestea Ioanei a fost prezentată în cadrul campaniei Ajut eu.

”Sunt convinsă că mai sunt învățători sau profesori care fac ce fac și eu. Și îi încurajez să facă mult voluntariat și să se implice în comunitățile mici. Copiii aceia au nevoie de noi”, spune Ioana, impresionată de răspunsul primit la apelul ei.

”În comunitățile foarte mici întâlnim sindromul singurătății. Ei ar trebui să se joace împreună, să stea mult împreună, nu o fac. Apoi, când se duc la orașele mai mari, la licee, se simt singuri. Și noi îi ajutăm să spargă cochilia și să vadă dincolo de Firiza și să vadă viața altfel”, a mai spus ea.

Începând de azi, copiii din centrul Ioanei se bucură de numeroase jocuri, multe creioane, caiete și de gustări venite din partea oamenilor de bine care nu au rămas indiferenți la efortul tinerei învățătoare.

În plus, o tabletă oferită de reprezentanții companiei HS Timber Group cu sim și internet plătit pentru un an de zile.

Rămâne apelul pentru mobilierul modular, atât de necesar micuților care primesc gratuit lecții de muzică, pictură ori croitorie. 

”Ghetuțele la Firiza vă așteaptă!”, este mesajul Alessandrei Stoicescu.