Visul lui Mihai, tânărul medic absolvent de Cambridge care s-a întors în România să salveze vieţi, s-a împlinit

Mihai Bica este un cardiolog rezident şi primul român care a terminat Medicina la Cambridge. S-a întors în România, după ce şi-a pierdut bunica, şi salvează vieţi cu gândul la ea. El are un vis, din dorinţa de a salva cât mai mulţi pacienţi.

noutati  •  04-12-2020


Mihai Bica și-a făcut și o promisiune, atunci când a depus jurământul de medic.

Mihai Teodor Bica, medic rezident: "Să fiu mereu empatic, să fiu dedicat, să nu pierd din vedere că lucrez cu oameni în suferință și să mă mențin mereu la curent cu ultimele descoperiri, ca să pot să tratez optim"

Mihai nu se aştepta ca, după şase ani la Cambridge, se va întoarce în România să fie medic într-un sistem cu mult mai puține resurse și cu mult mai multe probleme. Povestea lui Mihai a fost prezentată în cadrul campaniei Ajut eu.

Având în vedere că bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în țara noastră, fiind motivul a 6 din 10 decese, ar mai avea nevoie de arme. Visul lui este să lucreze cu un ecograf portabil, de buzunar, care i-ar permite să intervină foarte repede la evaluarea pacienţilor.

Oamenii de bine nu au rămas indiferenţi la efortul tânărului medic şi au răspuns, prin intermediul campaniei Ajut eu. 

Mara Cristescu, product manager MEDIST Imaging, a anunţat că medicul va putea să lucreze cu un ecograf portabil, făcându-i cadou un astfel de dispozitiv.

Mara Cristescu: "Ne bucurăm în primul rând să fim complici în îndeplinirea visului tău, iar aici este un ecograf portabil"